(418)

Tunn luft

ljudbok och e-bok


»En av de bÀsta Àventyrsböckerna genom tiderna.« Wall Street Journal

»En perfekt kombination av spÀnning, natur och ett lÀttillgÀngligt sprÄk. Rekommenderas starkt!« Recensenten.se

»Krakauer Äterskapar den dödliga stormen med en sjÀlvlysande och skrÀckinjagande intimitet.« New York Times

Den 10 maj 1996 nÄdde bergsklÀttraren och journalisten Jon Krakauer Àntligen toppen av Mount Everest tillsammans med en grupp andra klÀttrare. Kort dÀrefter drog ett ovÀder av katastrofala mÄtt in över dem. En storm som dödade fem personer och lÀmnade de överlevande i ett tillstÄnd av chock, skrÀck och skuldkÀnslor. I den hyllade bÀstsÀljaren Tunn luft berÀttar Jon Krakauer den fÀngslande och otÀcka historien om den ödesdigra dagen och hur den förÀndrade hans liv för gott.

JON KRAKAUER, född 1954, Àr en amerikansk författare och bergsbestigare. Han har bland annat skrivit för tidskrifter som Outside och Rolling Stone. In i vildmarken [1996] var Krakauers stora genombrott som journalist och författare, och har sÄlt i flera miljoner exemplar. 1997 kom den lika hyllade, sjÀlvupplevda Tunn luft, som Àven den blev en mÄngmiljonsÀljare. 2007 blev In i vildmarken film i regi av Sean Penn.

»Krakauers ögonvittnesskildring Àr ett hypnotiskt drama om hybris, ansvar och sjÀlvuppoffrande hjÀltedÄd. Den kommer att ge ett bestÄende intryck hos alla som lÀser den.« Booklist

»EnastÄende.« Newsweek



3.9

418 recensioner

Andreas

2023-10-13

En mÄstebok för Everestnördar som mig. vÀlskriven skildring av en av de mest hÀpnadsvÀckande katastroferna pÄ Everest. Ska Àven försöka lÀsa The climb för att nyansera.

Emeli

2023-08-13

FruktansvÀrd tragedi men en vÀldigt bra bok!

Trulsa

2023-05-02

SÄ spÀnnande och lÀrorik!