(283)

Tsatsiki och Morsan

ljudbok


Tsatsiki har aldrig trÀffat sin pappa BlÀckfiskaren som bor i Grekland. Men det gör inget, för han har ju Morsan. NÀr Tsatsiki börjar skolan lÀr han kÀnna Per Hammar, vÀrldens bÀsta kompis. Och nÀstan genast blir han kÀr i Maria Grynwall. Varje gÄng hon tittar pÄ honom fÄr han feber i magen. Men vad ska han göra med MÄrten PissrÄtta? NÄgon större och farligare finns inte.

MĂ„nga korta kapitel med mycket humor och en gnutta allvar om Tsatsiki, en alldeles vanlig kille med ett ganska ovanligt namn.

De populÀra böckerna om Tsatsiki har fÄtt en rad utmÀrkelser och har översatts till mÄnga olika sprÄk. NÄgra av böckerna har ocksÄ filmatiserats. Tsatsiki och morsan Àr den första delen i serien.

Till boken finns en lÀrarhandledning och tillhörande arbetsuppgifter. Ladda ned den hÀr.

Moni Nilsson (född 1955) Àr en av vÄra mest Àlskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spÀnner över nÀstan 30 Är, har hon skrivit inom mÄnga olika genrer och för olika Äldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 sprÄk och Àven har filmatiserats.

Detta Àr en mycket rolig och dessutom stimulerande bok, med ett synnerlligen öppet slut; Morsan och Tsatsiki pÄ planet till Grekland.

Torbjörn Nilsson, BTJ



4.5

283 recensioner

Signe<3

2023-06-13

Den hĂ€r boken fĂ„r en att bĂ„de skratta men ocksĂ„ att vli tröttđŸ‘đŸ»đŸ‘đŸ»

Ronja

2023-03-23

đŸ˜đŸ„°đŸ˜˜đŸ€©đŸ„łđŸ˜‚

Emily

2022-10-25

Den var bra! Rolig! Jag gillade slutet.