(239)

Tsatsiki och Farsan

ljudbok och e-bok


Det Àr första sommarlovet, och i dÄnande hetta Àr Tsatsiki och Morsan pÄ vÀg mot den grekiska ö dÀr pappa Yanis bor. Vad hÀpen han ska bli, för han vet ju inte om att han har en son pÄ Ätta Är lÄngt dÀruppe i Sverige. Men det pirrar vÀldigt i Tsatsikis mage: TÀnk om Yanis inte Àr som en riktig farsa ska vara?

I Grekland fÄr Tsatsiki jaga blÀckfiskar och dyka i grottor med kusin Elena. Och tre saker lÀr han sig: att tjejer kan vara otroligt modiga, att de kan kyssas sÄ det kÀnns Ànda ner i tÄrna, och att man aldrig riktigt kan lita pÄ mammor, inte ens pÄ Morsan.

Hemma i Sverige igen finns det mer att lÀra, inte bara i skolan, dÀr han som tur Àr inte lÀngre Àr ettagluttare. Visserligen Àr busen MÄrten PissrÄtta inte lika farlig som han lÄtsas, men Àr det en bra idé att lÄta honom flytta hem till dem? Dessutom, hur kommer det sig att Maria Grynwall, som hjÀrtade Tsatsiki hela ettan, nu plötsligt tycker att han Àr pest? Och Àr det verkligen sÄ att man inte ens kan lita pÄ sin bÀsta kompis?

De populÀra böckerna om Tsatsiki har fÄtt en rad utmÀrkelser och har översatts till mÄnga olika sprÄk. NÄgra av böckerna har ocksÄ filmatiserats. Tsatsiki och farsan Àr den andra delen i serien.

Moni Nilsson (född 1955) Àr en av vÄra mest Àlskade barn- och ungdomsboksförfattare. Under sin författarbana, som spÀnner över nÀstan 30 Är, har hon skrivit inom mÄnga olika genrer och för olika Äldrar. Sitt stora genombrott fick hon med böckerna om Tsatsiki som översatts till över 20 sprÄk och Àven har filmatiserats.

Böckerna om Tsatsiki och hans okonventionella Morsa har vÀrme, humor, ömhet och lagom spÀnning. Perfekta höglÀsningsböcker pÄ lÄgstadiet.

Hervor Svenonius, BTJ



4.5

239 recensioner

Dante

2024-03-01

JĂ€ttebra!

Teodor

2024-01-21

helt ok

MAX

2023-11-28

Shit chilla vad 👍