(90)

Trygga barn och trygga föräldrar

ljudbok


För föräldrar som vill inspireras till att låta lyhördhet prägla samspelet med barnet istället för att låta scheman och krav styra. Det innebär att ge barnet mat när det är hungrigt och erbjuda vila när det är trött, men också att låta barnet utforska och röra sig fritt. Boken sätter också svenska småbarnsfamiljers vardag i perspektiv till människans evolution.

Cecilia Moen drev bland annat "ABC nättidning för nyfikna föräldrar".


Uppläsare: Elin Mohede
Längd:

3.6

90 recensioner

Terese

2023-10-04

Jag gav upp halvvägs in i boken när hon säger att det skulle vara bra träning att bära på ett barn hela dagen (snarare än slitsamt?) och att ”pappan kan njuta av att känna sig stor och stark när han är kapabel till att bära ett spädbarn utan hjälp”. Jag gillar inte tonen i boken den är väldigt auktoritär och jag blev förvirrad av många saker. Jag kände mig ganska snabbt som en dålig förälder. Noll bra tips.

elin

2020-12-10

Fantastisk bok för blivande föräldrar, men även föräldrar en bit in på resan eller för de som vill förstå sig själva bättre. Ett unikt perspektiv på hur kärleken rent vetenskapligt är det viktigaste verktyg vi som föräldrar har för våra barn.