(380)

Trion

ljudbok och e-bok


"Himlen var djupblÄ. Fortfarande ljust. Jag skulle minnas den dÀr cykelturen, jag insÄg det sÄ fort August började trampa. Jag skulle glömma arbetspasset, den knappt fÀrdigkokta pastan, kanske till och med det röda mÀrket pÄ Thoras axel, men jag skulle inte glömma: Augusts mjuka bomullsskjorta mellan mina fingrar, lukten av tvÀttmedel och cigarettrök, kvÀllssolen som flÀtade sig genom Thoras utslÀppta hÄr."

Thora, Hugo och August - tre vÀnner i tjugoÄrsÄldern som tillbringar all tid tillsammans: hÀnger pÄ caféer, cyklar till DjurgÄrden om sommarnÀtterna, möter vÄren i Paris. Men under ytan rör sig starka kÀnslor och funderingar om identitet, klass och kÀrlek.

Thora kommer frÄn gamla pengar och Àr uppvuxen i en tjusig vÄning i exklusiva LÀrkstaden. Hon och konstnÀren August har lÀnge varit nÀra, ibland Àlskare. Hugo har en helt annan bakgrund, och möter Thora och August nÀr han blir inneboende hos hennes förÀldrar. Han bÄde fascineras och förfasas över deras privilegierade vÀrld.

Den sköra balansen mellan dem riskerar hela tiden att förstöras.

Trion Àr en mogen och löftesrik debut som pÄ pricken fÄngar den bitterljuva kÀnslan av att vara ung, nÀr man har hela livet framför sig, och precis allt Àr pÄ största allvar.


UpplÀsare: Ella Schartner
LĂ€ngd:

3.4

380 recensioner

Helena

2024-03-10

LÄngtrÄkig

Julia

2022-05-01

Kan ej rekommendera, otroligt seg. VÀntade förgÀves pÄ att det skulle börja till sista sidan

Aina

2022-02-01

Alldeles för detaljerade beskrivningar