(529)

Trasdockorna

ljudbok och e-bok


Den nyligen pensionerade fÀngelseprÀsten Johannes Brobeck flyttar tillfÀlligt till Skogome pÄ Hisingen i Göteborg för att vikariera pÄ Skogomeanstalten under sommaren. Vid ett samtal ger en intern honom ett papper med tvÄ namn samt nÄgra initialer. Inget mer. Kort dÀrefter avlider internen under oklara omstÀndigheter.

Vid samma tid intrÀffar ett bestialiskt mord pÄ en ung flicka mitt i folkvimlet pÄ Liseberg. Allt polisen har att gÄ pÄ Àr att hon troligen var illegal invandrare frÄn nÄgot land i Sydostasien. Under tiden upptÀcker Johannes att det Àldre paret som Àger gÄrden dÀr han hyr in sig inte Àr vad de utger sig för att vara. Deras dotter Madeleine verkar ha rÄkat ut för ett hemskt öde. Och vad var det som fick barnbarnet, den sjuttonÄriga Tanja, att sÄ brÄdstörtat ge sig av hemifrÄn utan att lÀmna nÄgra spÄr efter sig?

Medan polisen jagar en internationell liga som sysslar med mÀnniskohandel engagerar sig Johannes i Tanjas öde - utan att förstÄ att han utsÀtter sÄvÀl sig sjÀlv som sin Àlskade hund Petrus för livsfara.

Trasdockorna Àr en roman om den cyniska mÀnniskohandeln dÀr unga kvinnor pÄ flykt utsÀtts för grova övergrepp och sÀljs som sexslavar.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

3.9

529 recensioner

Yvonne

2023-10-18

Lite rörig. vÀldigt mycket namn och redogörelser för fakta i utredningen. Inte sÄ mycket beskrivningar o relationer. Lite seg och trÄkig upplÀsare. Kanske det som pÄverkade. Som en godnattsaga alltihop.

Eleonor

2023-01-22

OtÀck berÀttelse, fullt trovÀrdig i dessa tider!

Ulrika

2023-01-04

Inser att jag lÀst böckerna om Fatima i fel ordning, men de blir bÀttre och bÀttre för varje bok!