(5)

Trädgårdsfabler för asfaltmätta

ljudbok


Det är inte varjedag som pratglada rödbetor, deprimerad persilja, odrägligt skämtsam kvickroteller en förälskad ädelcypress får komma till tals.

Men här harförfattaren Henrik Valentin tryckt örat tätt intill mark, stänglar, klorofylloch blomknoppar. Och lyssnat intensivt. Med nertecknade vittnesmål om detdramatiska livet i prunkande täppor, på doftande ängar och soliga fönsterbrädorsätter han spaden i en ännu ogrävd genre av läsning: trädgårdsfabler.

Precis som medklassiska fabler inser du att Henrik Valentins berättelser visar upp svindlandelikheter med ditt eget och andras liv och känslor. Allt med en komisk twist.

I denna författarinläsning är ”Trädgårdsfabler för asfaltmätta” den perfekta boken för alla vänner av detväxande livet i trädgårdar och på balkonger. Fablerna bör som goda dryckernjutas i lagom klunkar; i ombonade soffhörnor, på sängkanten, i hängmattan ochsolstolen eller på resan.

Författaren,dramatikern och föredragshållaren Henrik Valentin är en kulturell mångsysslaremed allt från romaner, dikt- och kåserisamlingar, noveller, teaterpjäser,gestaltande bildföredrag till medverkan i radio och i teaterkabaréer. Nu kanhan även lägga rollen som inläsare av ljudbok till listan.

www.henrikvalentin.se