(680)

Tordyveln flyger i skymningen

ljudbok och e-bok


"En del hÀndelser tycks varken vara styrda av viljan eller av förnuftet, de förefaller helt ovÀntade, överraskande, oförutsedda. Vi kallar dem tillfÀlligheter eller slump, men vi vet ingenting om dem."

En tordyvel flyger in i ögat pÄ en truckförare, tÄget blir försenat med tre minuter och tjugoÄtta sekunder och medför att tre tonÄringar börjar smyga pÄ en hemlighetsfull roddare. De lockas i vÀg till Selanderska gÄrden, som en av dem tycker sig ha sett i en dröm. Det förflutna börjar styra det nÀrvarande och flera tider upplevs samtidigt.

Vem Àr den gamla damen som vill spela schack i telefon? Hur ska man tyda viskningarna i Jonas Berglunds bandspelare? Finns den tretusenÄriga egyptiska gravstatyn kvar - och i sÄ fall var? Har den mÀrkliga blÄ blomman ett eget liv? Vad Àr det som pÄverkar historiens gÄng? Slumpen, viljan eller nÄgot annat?


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.4

680 recensioner

Anonym

2024-02-19

Underbar berÀttelse, mÄlande och vackert skriven. Men upplevelsen förtas tyvÀrr av Tomas Bolmes upplÀsning. Han gör om sin röst till en pipig bÀbis-stÀmma nÀr han lÀser Jonas och Annikas repliker. Pinsamt och störande, det gjorde att jag flera gÄnger övervÀgde att sluta lyssna och istÀllet vÀlja att lÀsa sjÀlv.

Linda

2023-10-19

Älskade berĂ€ttarens olika röster. Skrattade mycket och gillade det fina samspelet mellan David, Annika och Jonas. Det hĂ€nde nĂ„got hela tiden och blev aldrig trĂ„kigt.

Anonym

2023-10-12

En bok med mysticism och vÀrme.