(62)

Tomten berättar

e-bok


En annorlunda julberättelse av Jan Lööf.

Vem är det som matar och tar hand om alla djuren?Jo, en alldeles tvättäkta lagårdstomte! Och han har varit med länge, sedan syndafallet faktiskt. Han har arbetat på Noaks ark och därefter hamnade han på en norrländsk bondgård. Till slut flyttar han med familjen in till staden. Där har tomten bara en katt och en hund att ta hand om och det är alldeles lagom för en så väldigt gammal tomte.

Jan Lööf är en unik barnboksförfattare i Sverige. Bilderböcker som Det röda äpplet, Morfar är sjörövare, Pelles ficklampa och Örnis bilar (text av Carl Johan De Geer) är moderna klassiker. Den här berättelsen kom första gången ut 1995, men har också kommit ut under titeln Vem matar djuren? Som så ofta i Jan Lööfs berättelser är texten kort medan bilderna talar desto mer, ¿ precis som det ska vara i en riktig bilderbok!



4.0

62 recensioner

Vincent

2020-12-27

Wow. Mästerverk.

Pedro

2020-12-14

Boken är väldigt bra och tänkvärd, som alla Jan Lööf-böcker. Men på sistone har de flesta läseböcker varit "trasiga". Det saknas bilder, det saknas text, ibland hela kapitel. I princip ingen av de böcker jag försökt läsa den senaste månaden har gått bra att läsa, i vissa fall (t.ex när det saknats mellanrum mellan orden) har det knappt gått alls. När ska detta fixas? Mvh, Pedro J