(563)

Tomans huvud

ljudbok


En invasionsarmé har landstigit pÄ kusten av Tomans huvud. ObarmhÀrtigt tvingar den land och folk till underkastelse och ett fruktansvÀrt vapen har den i kvinnor som kan bruka Kraften. Men dessa Àr viljelösa verktyg för sina hÀrskare. Seanchan, som detta folk kallas, jagar efter nya sÄdana slavar och aes sedaier har de egenskaper de Àr ute efter. Egwene av Tufloden tillfÄngatas av seanchan genom förrÀderi. Med ett nödrop undkommer Nynaeve och Elayne. De tillhör alla Aes Sedais orden.

Valeres horn, som kan kalla döda hjÀltar Äter frÄn skuggorna, stals av Ba'alzamons anhÀngare i staden Fal Dara. En styrka, dÀr ocksÄ Rand al'Thor, Mat Cauthon och Perrin Aybara ingick, red ut för att ta tillbaka hornet och den magiska dolk som förvaras tillsammans med hornet. Utan dolken Àr Mats liv i fara. Tjuven Àr Padan Fain, en varelse med en sjÀl som Àr en legering av all vÀrldens ondska. Fain ÄtrÄr dolken lika mycket som Ba'alzamon ÄtrÄr hornet. Hornet Ätertas, men nu Àr det Fain som förföljer, och hornet förloras pÄ nytt. Fain flyr via VÀgarna till Tomans huvud med Rand hack i hÀl. HÀr möter Rand seanchan och blir klar över att Egwene Àr tillfÄngatagen.



4.5

563 recensioner

Ewa

2022-03-16

Jag vill att de översĂ€tter och lĂ€ser in Ă€ven de sista delarna i serien till svenska... Är lĂ„ngt kvar men vĂ€rt mödan

Anonym

2021-12-28

Förutom att mÄnga av namnen i mitt tycke uttalas fel sÄ Àr det en bra översÀttning.

Carola

2021-05-21

Viktor Ă€r en lysande lĂ€sare!! Nu tar vi nĂ€sta bok 😊