(168)

Tjuvdrottningen

ljudbok och e-bok


Den hÀr trilogin Àr svinbra

Johanna LindbÀck, Expressen

VÄren har vÀckt staden till liv och pÄ Norrbro flockas ÄskÄdarna runt en populÀr knivkastarförestÀllning. Men pÄ AllmÀnna barnhuset har Mika annat att tÀnka pÄ. TvÄ av de förÀldralösa barnen skolkar frÄn skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en ovÀntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen Àr in blandade i nÄgot mycket farligare Àn de sjÀlva förstÄr. För att rÀdda dem mÄste hon sÀtta sitt eget liv pÄ spel.

Tjuvdrottningen Àr den andra delen i serien om MÄnvind & Hoff, en spÀnnande och hisnande vÀlskriven trilogi om barn pÄ samhÀllets botten i 1800-talets Stockholm.

Nattkorpen belönades med Augustpriset 2021 i kategorin Årets svenska barn- och ungdomsbok. De första tvĂ„ delarna i serien, Nattkorpen och Tjuvdrottningen, vann Crimetime Award Årets barndeckare 2021. Nattkorpen belönades ocksĂ„ med Barnens Romanpris i Karlstad, i kategorin Årets spĂ€nningsbok. DödsĂ€ngeln valdes ut till IBBY Honour List 2024. Johan Rundberg tilldelades Astrid Lindgren-priset 2023 för förtjĂ€nstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen.



4.6

168 recensioner

Elina

2023-07-09

VĂ€ldigt bra

Tova

2023-05-18

Mycket bra men man mĂ„ste hĂ€nga med och den kanske inte passar med rubriken men det gör inget boken Ă€r super bra Ă€n dĂ„đŸ’Ÿ

Ozelotprofil

2023-04-18

Super vÀlskriven, som den första delen ocksÄ, men lite mindre lÀskig och lite mer hemsk. Men ÀndÄ super rolig och fin berÀttelse!