(578)

Tjuvapack och systraskap

ljudbok och e-bok


”Privatspanande pensionärer, charmiga småskurkar och ett rivigt systerskap bjuder in till en hejdundrande story!” – Sofia Rutbäck Eriksson

Ett bankrån som går snett, två äregiriga gubbar och ett stridslystet systraskap de inte hade räknat med.

Bengt är en pensionerad polis som drar in svågern Rolf i en katt och råtta-lek. Han har nämligen gett sig sjutton på att de tillsammans ska sätta dit två bankrånare som flytt på en Harley Davidson. Men eftersom demensen slagit till hos såväl förövare som privatspanare uppstår en rad dråpliga situationer och lagen om alltings jävlighet korsar deras väg mer än en gång.

Samtidigt bedriver kyrkans kvinnoklubb Systraskapet, där Bengt och Rolfs fruar har en betydande roll, sitt eget spaningsarbete. De tar hjälp av sina vänner: spåkvinnan Sibylla Månskära, kyrkoherden Johan Johansson och den nyblivna änkan Elin Maccaroni (efter den italienska maffiabossen Riccardo), för att lösa en rad minst sagt oväntade problem som uppstår. En kamp mot klockan inleds och den lilla orten Axberg, på landet norr om Örebro, har aldrig sett på maken till uppståndelse.

Elisabeth Klippel Berglöf driver det populära instagramkontot Bettan Bokprataren. Med "Tjuvapack och systraskap" gör hon själv debut som författare.


Uppläsare: Anton Körberg
Längd:

3.6

578 recensioner

Mia

2024-02-20

mysig och rolig

Sara

2024-01-15

Min personliga uppfattning är att boken är en blandning av en Nils Poppe revy och papphammar. Väldigt mycket snubblande och tappade. Dialogen är övertydlig, man behöver inte fundera eller dra några egna slutsatser, vilket gör att jag för min del, blir uttråkad. Visst drog jag på smilbanden några gånger, men två stjärnor är allt jag kam ge den.

Anonym

2023-12-24

Härliga karaktärer och bra uppläsning, blev en mysig upplevelse att lyssna