(72)

Tjernobyl

ljudbok och e-bok


FÄ mÀnniskor i Sverige stÄr idag frÄgande inför namnet Tjernobyl. SÄ gott som alla vet att det Àr namnet pÄ en stad i Sovjetrepubliken Ukraina vars kÀrnkraftverk en vÄrdag 1986 drabbades av en fruktansvÀrd katastrof som gav genljud över hela vÀrlden, skakade hela samhÀllet i dess grundvalar och medförde svÄra följdverkningar Àven för andra lÀnder, inte minst Sverige.

Mellan den 15:e och 21:a februari 1987 hade den svenska överingenjören Kaare Brandsjö, Svenska brandförsvarsföreningen, Stockholm, tillfÀlle att pÄ plats studera rÀddningstjÀnsten och de katastrofmedicinska ÄtgÀrder som sattes in efter olyckan. PolismÀstaren Lars Nylén berÀttar hÀr om hur katastrofen först blev kÀnd i Sverige och i resten av vÀrlden, och om Brandsjös redogörelse frÄn platsen.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.


UpplÀsare: Dan Bratt
LĂ€ngd:

3.4

72 recensioner

Julia

2021-12-31

VÀldigt tung lÀsning