(9)

Tisteltankar

ljudbok och e-bok


Det Àr sommarlov och Linn har just varit och mött sin mormor vid tÄget, nÀr mormor sjunker ihop bredvid henne pÄ gatan. Linn blir helt paralyserad och kommer sig inte ens för att ringa ambulansen. Det gör dÀremot Tim, eller Badbollen som Linns kompisar kallar honom. Senare under kvÀllen dör mormor pÄ sjukhuset och en liten del av Linn dör med henne.

NÀr skolan ska börja igen har det varit vattenlÀcka och alla elever blir uppdelade i olika klasser pÄ en annan skola i stan. Linn hamnar i en annan klass Àn Alice och Em, hennes bÀsta kompisar. Och det Àr svÄrt att hitta nya

kompisar i klassen, som Àr uppdelad pÄ ett sÀtt Linns gamla klass inte var. Inte blir det bÀttre av att Tim hamnar i samma klass som henne. Tim, vars vÀnskap innebÀr socialt sjÀlvmord. Tim, som vet vad som hÀnde i somras. Tim, som Linn pÄ nÄgot sÀtt stÄr i skuld till. Linn gör allt hon kan för att passa in, för att hamna med rÀtt personer. Vad det Àn innebÀr, vem hon Àn sÄrar, vem hon Àn ljuger för. Men det skaver i henne. Hela hon Àr full av tisteltankar.

Anette Eggert debuterade med ungdomsromanen Kan vi inte bara lÄtsas som om ingenting har hÀnt.


UpplÀsare: Liza Fry
LĂ€ngd:

3.6

9 recensioner

Alicia

2022-03-29

Jag tycker denna boken Àr bra. Men jag skulle inte rekommendera den till nÄgon över 15 Är.