(1)

Tio till, att följa dig

e-bok


"Jag tänkte på något som mor sagt. Det var alldeles efter det att jag skrivits ut från mentalsjukhuset. Jag hade varit hemma hos mor ett par dagar och passade på att försöka få reda på lite om fars död. Det var som om jag ville bli alldeles säker på att det inte var jag som var skuld till att han tog livet av sig.

- Det var Noijbes som dödade din far Dan, sade mor."

När Dan Johansson träffar Beatrice Noijbe i vuxen ålder vet han knappt hur han ska reagera. Han älskar henne, men han måste hata henne. Måste hata både henne och hela familjen Noijbe. På något sätt är de ansvariga för hans fars död - och det är nu allt ska avslöjas. Men för att göra det behöver Dan först lista ut vem den mystiske Kurt von Spoor egentligen var, hur han togs av daga och varför Dans egen far hamnade i skottlinjen. Kanske har han dessutom en sådan tur att vännen Marianne Bundin kan hjälpa honom. Bara ingen listar ut vem han är innan han nått sitt mål...

Jean Bolinder (1935-2020) var en svensk författare, dramatiker och regissör. Bolinder debuterade 1967 med kriminalromanen Skulle jag sörja då... och skrev under sin aktiva karriär som författare ett stort antal böcker. Bland annat under pseudonymerna Jesper Borgman och Elisabeth Schalin.