(175)

Timmar av sammet

ljudbok och e-bok


Medan Paris stÄr inför en tysk ockupation, stÀnger en ung fransk kvinna dörren till sin bortgÄngna mormors hem, en vÄning fylld av skatter, osÀker pÄ om hon nÄgonsin kommer att ÄtervÀnda. Marthe de Florian, en gÄng omsusad kurtisan har byggt upp ett liv bland konst och vackra ting, allt för att lÀmna sin fattiga barndom i de mörka grÀnderna i Montmartre bakom sig. NÀr Europa stÄr inför ett vÀrldskrig vÀljer hon att berÀtta sin historia och sina innersta hemligheter för sondottern Solange. I berÀttelsen om Marthes liv Àr tingen viktiga, alldeles sÀrskilt ett vackert pÀrlhalsband och ett portrÀtt av Marthe, mÄlat av den italienska konstnÀren Giovanni Boldini. Medan Marthes berÀttelse vecklas ut likt vÄder av sammet, hjÀlper det Solange pÄ hennes vÀg genom livet.

Inspirerat av den sanna berÀttelsen om en övergiven vÄning i Paris, berÀttar Alyson Richman om Solange Beaugiron, en ung kvinna som tvingas överge sin farmors arv.

Alyson Richman har toppat bÀstsÀljarlistor vÀrlden över med sina böcker. Hennes böcker har givits ut i över trettio lÀnder. Alyson bor med sin familj pÄ Long Island och skriver just nu pÄ sin nÀsta roman.


UpplÀsare: Gabriella Boris
LĂ€ngd:

3.9

175 recensioner

Anna

2024-02-03

Jag tyckte boken var lÄngdragen och trist. inte trist pga av den fruktansvÀrda hÀndelserna som hÀnde under 2 vÀrdskriget utan dialogen och handlingen var lÄngsam och trist och gav upp efter halva boken dÄ jag ville ge den chans dÄ jag tyckte om hennes först bok

Julia

2023-10-25

Fascinerande👍

malin

2023-07-29

Fantastisk upplÀsare!