(122)

Timglaset

e-bok


Slutet pÄ livet Àr bara början.

Det sÀgs att historien skrivs av de som överlever. Men jag vet att det inte Àr sant. Jag heter Tenley Lockwood, och snart kommer jag att vara död. Det hÀr Àr min berÀttelse.

I den vÀrld dÀr Tenley "Ten" Lockwood bor tar livet inte slut nÀr man dör. TvÀrtom. Det Àr dÄ det börjar. I det som kallas eviglivet finns tvÄ mÀktiga riken som strider om mÀnniskornas sjÀlar, och alla stÀlls inför ett val: Myriad eller Troika.

Men Ten vĂ€grar vĂ€lja. Det spelar ingen roll att hennes förĂ€ldrar till och med har fĂ„tt henne inspĂ€rrad pĂ„ mentalsjukhus dĂ€r hon utsĂ€tts för tortyr och misshandel för att övertygas att vĂ€lja ”rĂ€tt” sida.

BĂ„de Troika och Myriad skulle göra vad som helst för att rekrytera Ten och fĂ„ tillgĂ„ng till hennes ovanliga förmĂ„gor. Snart befinner hon sig pĂ„ flykt, mitt i en dragkamp pĂ„ liv och död. Vem kan hon lita pĂ„? Och vad hĂ€nder om hon faller för en kille – och vĂ€ljer ett annat rike Ă€n det han tillhör? Hon mĂ„ste helt enkelt hĂ„lla sig vid liv tillrĂ€ckligt lĂ€nge för att fatta rĂ€tt beslut.



3.9

122 recensioner

Alexander

2024-03-01

JĂ€vligt bra bok.

Tuva

2021-04-09

SnÀlla lÀs in den hÀr!!

Maria

2020-10-23

SpÀnnande handling, och ibland Àr det svÄrt att lÀgga boken ifrÄn sig. Dock Àr det en renodlad YA bok, för karaktÀrerna Àr lite naiva, omogna eller konstant arga pÄ allt och alla - typiska tonÄringar. MÄnga YA böcker kan man lÀsa Àven som vuxen, den Àr dock inte en av dem. Men jag ger andra boken en chans ÀndÄ, för att veta vad som hÀnde med Ten och hennes vÀnner i efterlivet.