(79)

Till min syster Kristina

ljudbok och e-bok


Lovisa Àr stolt över att vara den bÀsta barnmorskan i Kashgar, dit hon kommit för att arbeta som missionÀr. Men att lokalbefolkningen behöver hennes kunskaper spelar ingen roll nÀr de andra missionÀrerna upptÀcker att hon och hennes tjÀnare, TochtAchond, Àr förÀlskade.

Till sist reser Lovisa och TochtAchond bort tillsammans till staden Kutchar för att starta ett nytt liv. Medan första vÀrldskriget bryter ut i Europa fortsÀtter Lovisa att arbeta som barnmorska och sjuksköterska i den frÀmmande staden i Centralasien. I breven hem till systern Kristina berÀttar hon om svÄrigheterna hon möter som svensk kristen hustru till en muslimsk man. Men ocksÄ om sina drömmar och om glÀdjeÀmnen i vardagen.

Till min syster Kristina Àr den andra delen i böckerna om Lovisa Engvall. Det Àr en berÀttelse om sjÀlvstÀndighet, drömmar och brustna relationer för alla som Àlskar Maria Gustavsdotters levande miljöer och kÀnsla för karaktÀrer.


UpplÀsare: My Holmsten
LĂ€ngd:

4.1

79 recensioner

caroline.nordevik

2023-07-25

Fantastisk bok om en fantastisk kvinna. SÄ jÀttebra skrivet och mycket bra inlÀst.

katarina

2021-09-23

TÀnk vad mÀnniskors elakheter kan driva en mÀnniska att göra sÄ att hon inte orkar stÄ emot. Allt blev som det blev.

Fru

2021-09-09

Liksom del 1: tycker mycket om den. Gillar qtt den tilldrar sig bl a hos uigurerna som jag hört mycket om och vet sÄ lite om.