(144)

Tid för Odd

ljudbok och e-bok


Mystiska händelser i den lilla staden Magic Beach i Kalifornien har fått Odd att bege sig till västkusten. Men är det ett meddelande från andra sidan eller ett förtvivlat rop på hjälp?

Odd Thomas vet mer om universums mysterium än någon annan. Han kan se de döda och han har lärt sig att ingenting sker av en slump - även i kaoset finns det ordning, mål och mening. I sitt hem i öknen lyckades Odd en gång finna lugn och ro men han förlora de allt igen. Ensam och rädd befinner han sig nu i en stad vars namn tycks vilja säga honom något. Med an han försöker ta reda på vad som lockat dit honom tar han jobb som kock och assistent åt en excentrisk 90-årig före detta filmstjärna som bär på lika många rädslor som minnen från Hollywoods glansdagar.

Men ingenting är vad det verkar vara. De onda krafter Odd möter kommer från fler än ett håll och det nattsvarta mörkret tänker inte övergå till gryning förrän ett förödande avslöjande har skett.


Uppläsare: Eric Ericson
Längd:

3.8

144 recensioner

jenni

2022-07-03

Vill ha mer Odd Böcker.... Riktigt bra

Leo

2021-07-04

Som barn läste jag många berättelser författade av Dean Koontz. Då älskade jag dom flesta. När jag som vuxen försökte mig på en liten nostalgitrip blev det platt fall tyvärr. En enerverande och självgod huvudkaraktär gjorde att jag allt som oftast kom på mig själv med att heja på vildhundarna och hans fiender, istället för honom. Torftigt språk, i den svenska översättningen åtminstone, halvdan uppläsare och berättelser som inte egentligen väckte något större intresse gjorde att jag hade svårt att ens ta mig igenom de fyra böckerna utan att drömma mig bort och missa hälften. Säkert jättespännande för yngre, men som vuxen blev det inget att hurra för tyvärr.

Sauli

2021-01-22

Bra bokserie! Tack för att jag fick lyssna på Odd Thomas!