(483)

Themis

ljudbok och e-bok


THEMIS Àr i den grekiska mytologin ordet för överenskommelse, som likt en lag fastslÄr det ingÄngna, mer Àn ett handslag. För vÀnnerna Jonathan Skoglund och Carl-Magnus Mörner Àr deras överenskommelse, en bindande lag. DÀr ett liv Àr ett liv för ett liv.

- Jag tÀnker döda honom! Allt kom plötsligt, utan att Jonathan ens kunnat ana att nÄgot sÄdant skulle komma mot honom. I alla fall inte frÄn henne, dÀr och dÄ. Helt kÀnslolös och iskall utan tvekan i rösten ber hon om hans medverkan för att fÄ det hela utfört. Ett bedjande om hjÀlp som att hon frÄgat honom om att hÀmta en kopp kaffe till henne. Hon slÀpper inte Jonathan med blicken för en sekund. Synar varje liten detalj i hans ansikte, ögon och kroppsliga rörelse tills att han ger henne sitt ja. DÀrefter lÀmnar Jonathan platsen de befinner sig pÄ, bÀrandes pÄ insikten att hon Àr lika jÀvla sjukt slug som hennes egen man.

- Faaan skriker han högt dÄ han uppgiven och frustrerad gÄr in i den grÄa betongtunneln under vÀg 222, vid Londonviadukten. VÀl medveten om att han sagt ja till att medverka i det som kan bÄde krossa hans vÀnskap med Carl-Magnus, men ocksÄ hans eget liv. En insikt som förstÀrktes Àn mer av hennes mÀrkliga antydan som hon ovÀntat krystade fram efter han svarat ja. Att det Àr fler Àn en person som ska dö...

Themis Àr andra delen av fem i serien LÀngs vÀgen dör vÀnskapen. En verklighetsbaserad spÀnningsserie om barndomsvÀnnerna Jonathan, Carl-Magnus och Sergio. Tre killar som tidigt i livet skapar sig en egen Mose lag att leva efter: Ett liv Àr ett liv för ett liv.

Författaren Stefan Di-Omnia (f. 1964) debuterade 2014 med den sjÀlvbiografiska boken HjÀrnvilja: en fajt mot strokedjÀvulen. 2020 kom den skrÀmmande lyssnarsuccén Kattstryparen Rum 419. Författarens mÄl Àr nu att fÀngsla dig i en hel serie av verklig spÀnning!


UpplÀsare: Fredde Granberg
LĂ€ngd:

3.8

483 recensioner

Sir

2023-12-04

Bra upplÀsare. SpÀnnande. Rekommenderas varmt.

Henrik

2023-10-24

4

MB

2023-10-21

spÀnnande