(3)

Text och stil

e-bok


Text & Stil Àr en bÄde seriös och rolig historia om det skrivna ordets förÀndrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essÀformat.

UtifrÄn mer Àn tjugo Ärs erfarenhet som författare och redaktör delar Magnus Linton med sig av tips, strategier och reflektioner kring skrivandets hantverk och vad som gör en text stark, levande, rytmisk och intellektuellt omtumlande.

Att skriva facklitteratur Ă€r en kombinationskonst med kraft att snabbt förĂ€ndra kunskap och tĂ€nkande – men vad Ă€r det som ska kombineras, med vilka redskap, pĂ„ vilket sĂ€tt och med vilken ton?

Boken vĂ€nder sig i första hand till forskare och experter som letar nya former för effektivt berĂ€ttande, men egentligen till alla som i text hanterar fakta och kvalificerad kunskap och önskar en bredare publik – journalister, utredare, lĂ€rare, redaktörer, rapportförfattare. Ett levande sprĂ„k och effektivt berĂ€ttande Ă€r fĂ€rdigheter alla kan erövra. Text & Stil Ă€r en bĂ„de seriös och rolig historia om det skrivna ordets förĂ€ndrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essĂ€format.

Om tidigare böcker av Magnus Linton:

”Ett av de bĂ€sta populĂ€rvetenskapliga reportage jag har lĂ€st
 Lintons förening av forskning och mĂ€nniskoöden drabbade av narkotikan borde nĂ„ en stor publik.”

Jenny Björkman, Respons

”Jag vet ingen annan svensk journalist som med samma lĂ€tthet som Magnus Linton kan röra sig mellan reporternĂ€rvaro, referat av akademiska lĂ€sefrukter och storpolitiskt resonemang: som en skicklig bilförare hĂ„ller han stilen oavsett vĂ€gunderlag.”

Björn af Kleen, Sydsvenskan

Magnus Linton har skrivit sex böcker, varav tre blev nominerade till Augustpriset för bÀsta svenska fackbok (2005, 2010 och 2015). Han var under mÄnga Är chefredaktör för samhÀllsmagasinet Arena och har varit anstÀlld som skrivcoach pÄ Uppsala universitet. Han förelÀser regelbundet för akademiker om text och skrivande och Àr engagerad i Författarförbundets projekt Sanning och stil, ett initiativ för att frÀmja litterÀr sakprosa och stÀrka fackbokens stÀllning i svenskt kulturliv.