(1)

Terrorns tecken

ljudbok


"Terrorns tecken" Àr en spÀnningssökande roman om demokratins kamp för överlevnad i ett terrordrabbat övervakningssamhÀlle

9/11 ligger decennier bakÄt i tiden och Sécurité du Terrorisme, SdT, har grundats för terroristbekÀmpning i Europa. Tjugofyra timmar om dygnet registreras medborgarnas liv. E-post och SMS övervakas. Arbetsplikt rÄder och resor krÀver tillstÄnd.

I Sverige har oppositionsledaren Göran Hökberg utnÀmnts till svensk SdT-brigadör. NÀr en sensationell fritagning av en ung terrorist utlöser en krissituation, kallas ocksÄ journalisten Lorraine Zeck och kriminalvÄrdaren Sven Borg in för att trygga Sveriges sÀkerhet.

Men hotet slutar inte dÀr. Grupper av unga terrorister har lyckats undkomma övervakningssystemet. Unga idealister som ser martyrskap genom sjÀlvmordsattentat som den optimala uppoffringen. Under hÄrd press tvingas de oliksinnade Hökberg, Zeck och Borg samarbeta för att tyda terrorismens tecken.

Helena Sigander (1947) Àr en svensk författare, dramatiker och förlÀggare. Hon har skrivit vuxendeckare, romaner, pjÀser, barn- och ungdomslitteratur samt flera lÀttlÀsta titlar.


UpplÀsare: Sten Erici
LĂ€ngd: