(321)

Tempelbranden

ljudbok


Ljudet av annalkande ryttare bryter tystnaden. Det Ă€r mitt i höstblotet och folket pĂ„ den lilla gĂ„rden anar inte vad som vĂ€ntar. Tiderna Ă€r oroliga och mitt under festligheterna rider frĂ€mmande mĂ€n in pĂ„ tunet med order om att omvĂ€nda hedningarna till den nya lĂ€ran. Den nye guden dyrkas redan i Sigtuna, TĂ€by och Vallentuna, och nu ska Ă€ven folket i trakterna kring Uppsala omvĂ€ndas. Åsa blir ensamt vittne till vad som sker denna natt. LĂ„ngt senare kommer minnesbilderna tillbaka till henne och hon stĂ€lls inför ett ödesdigert val. Samtidigt nĂ€rmar sig slutstriden mellan det gamla och det nya.

Tempelbranden utspelas i mitten av 1000-talet under den tid dÄ SveavÀldet kristnas. Det Àr en tid dÄ slÀkter slÄss om makten med religionen som vapen, och dÄ det gamla sÀttet att leva Àr pÄ vÀg mot sin undergÄng. I norr Àr kvinnan fri och kan skilja sig. I den nya tron frÄn Rom Àr kvinnan mannens egendom.

Catharina Ingelman-Sundberg berĂ€ttar en fascinerande historia, och Ă€n en gĂ„ng lyckas hon skapa ett oförglömligt kvinnoportrĂ€tt av den starka och modiga Åsa som befinner sig i maktens centrum.



4.1

321 recensioner

Jeanette

2023-03-30

Förtrollande mig frÄn första stund. Precis som dom föregÄende böckerna. Kastar mig över nÀsta nu direkt.

Marie

2023-02-20

Makalöst bra!

Anonym

2023-01-28

SĂ„ fantastiskt att fĂ„ ta del av kvinnohistoria 🙏