(62)

Ta min hand

ljudbok och e-bok


En chockerande thriller om Europas mest utsatta

Krypterad konversation pÄ Darknet:

- BerÀtta för mig.

- Jag sÄg honom stÄ dÀr. Ensam. Lite lÀngre Àn de andra barnen. Och starkare.

- Var Àr pojken nu?

- Han Àr hÀr, Sir. Han sitter hÀr bredvid mig.

- Starta kameran.

Kan ett barn försvinna utan att samhÀllet reagerar?

Kan hundra?

Specialpolis Rebecka Born Àr avstÀngd frÄn Sektionen för sÀrskilda hot (SSH) för sin hantering av ett internationellt traffickingfall. Medan hon utreds av sina överordnade fÄr hon ett anonymt tips: NÄgot stÄr inte rÀtt till med en grupp ensamkommande flyktingbarn.

Rebecka avfÀrdar samtalet. Hon har lÀmnat in sin polisbricka och Àr dessutom upptagen med sitt röriga privatliv. Men nÀr ett snarlikt tips inkommer frÄn en kÀlla som tidigare visat sig pÄlitlig vÀcks hennes nyfikenhet och oro. Vem har tagit de försvunna barnen? Och vad har de gjort med dem?

Rebecka tvingas tillbaka till de kriminella kretsar som hon lade bakom sig nÀr hon lÀmnade jobbet som utredare pÄ BarnrÀttscentrum till förmÄn för Sektionen. NÀr hon med brottslingarnas hjÀlp lyckas ta sig in i de mörkaste delarna av Internet, det sÄ kallade Darknet, ser hennes vÀrsta farhÄgor ut att besannas.

Utan sin specialistenhet i ryggen mÄste Rebecka ta till okonventionella

medel för att stoppa den ansiktslösa fienden. Snart Àr det inte bara barn som stÄr i deras sikte.

Lisa Bjurwald Àr en prisbelönt journalist, författare och internationellt anlitad expert pÄ frÀmlingsfientlighet vars reportageböcker om Europas extremhöger, Skrivbordskrigarna, Europas skam och God dag Kampsyster! har översatts till flera sprÄk. Bjurwald har arbetat som journalist i över 20 Är, bland annat som ledarskribent pÄ Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Lisa Bjurwald har vunnit ett journalistpris frĂ„n Europaparlamentet, utsetts till Årets Medieamazon, tilldelats Aftonbladet Kulturs pris Hummerkniven och suttit som expert i regeringens utredning om frĂ€mlingsfientlighet.

Ta min hand Àr hennes andra skönlitterÀra bok efter 2016 Ärs hyllade

debut, Tills bara aska ÄterstÄr.


UpplÀsare: Lo Kauppi
LĂ€ngd:

3.9

62 recensioner

Anonym

2023-08-24

Återigen befinner sig Rebecka Borne, polisen som följer sitt hjĂ€rta mer Ă€n protokollet, ensam i sin kamp för att utreda vad som hĂ€nt med de tiotusentals flyktingbarn som försvinner i Europa varje Ă„r. Vi fĂ„r Ă€ven lĂ€ra kĂ€nna ensamkommande flyktingbarnet Karim som försöker skydda sin lillebror och Vargen, en del av ett internationellt nĂ€tverk av pedofiler. Lisa Bjurwald har Ă„terigen skrivit en gastkramande krimdeckare som lĂ€r oss mer om de mest utsatta som faller igenom det stormaskiga samhĂ€llsnĂ€tet rĂ€tt i famnen pĂ„ ondskan.

Erik

2021-03-27

Minst sagt ett otÀckt angelÀgen frÄga att beskriva. 2015, dÄ den stora flyktingvÄgen kom, berÀttade hjÀlparbetare hur barn snappades upp pÄ perrongen pÄ Göteborgs centralstation. Oftast av vuxna landsmÀn. Bjerwalds böcker Àr dock behÀftade av ett antal faktafel, som nÄgot sÀnker trovÀrdigheten, Àven om intrigen Àr grymt bra.

Krister

2021-01-08

TrÄkig som krim. TrÄkiga personbeskrivningar. Tunn story, osannolik. FruktansvÀrt Àmne som behöver journalister, inte krimförfattare.