(63)

Sömngåtan

e-bok


Forskare har upptäckt en ny revolutionerandebehandling som förlänger dittliv, förbättrar ditt minne och gör dig merkreativ. Den håller dig smal och minskarsockersuget. Den skyddar dig mot canceroch demens, parerar influensa ochförkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör dendig lyckligare och hjälper mot ångest ochdepression. Är du intresserad?

Det handlar alltså om sömn. En av deviktigaste delarna av våra liv, men en delvars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte hellerkunnat svara på varför vi sover och vadsömnen gör med oss. I Sömngåtan berättar hjärnforskarenoch sömnexperten Matthew Walkerom de senaste årens banbrytandeforskning kring vad som händer närvi sluter ögonen i sängen och varförsömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hursovandet förändras under olika skedeni livet, vad drömmarna gör med oss oc hhur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen fårsådana katastrofala följder för oss somindivider och för vårt moderna, sorgligtsömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändaresom faktiskt kan förändra ditt liv.

”Överraskande, nyttig, energisk En ögonöppnare.” The Guardian

”Det här är briljant populärvetenskapligt skrivande: tillgängligt, lockande och informativt.” Times Literary Supplement Book of the Year

”Rekommenderad läsning till nattygsbordet.” New York Times Book Review



4.3

63 recensioner

Emma

2021-10-04

Jag lärde mig massor och tänker framöver prioritera sömn ännu mer än tidigare😀