(229)

Såld

ljudbok


Zana Muhsen berättar om sitt gripande livsöde i boken från 1992. 26 000 kr var den summa som Zanas och Nadias pappa fick när han sålde sina döttrar till goda vänners söner i en bergsby i Jemen. Intet ont anande hade de två engelska tonårsflickorna kommit till faderns hemland för att tillbringa ett härligt sommarlov. Så är de plötsligt bortgifta med två främmande män. För Zana och Nadia var det som att förflyttas till medeltiden, till slavarbete och kvinnlig underkastelse. Som fångar i hemmet bevakades deras minsta steg. De utsattes för våldtäkt och misshandel, och födde sina barn under ytterst primitiva förhållanden. I åratal var de ensamma och utlämnade, men till slut lyckades deras mor spåra dem. Zana, den äldsta, fick äntligen utresetillstånd mot att hon lämnade sin son hos dess far i Jemen. Här berättar hon själv den sanna historien om en åtta år lång mardröm. Och kvar i bergsbyn finns fortfarande hennes syster Nadia med sina tre barn.


Uppläsare: Siham Shurafa
Längd:

4.2

229 recensioner

Thea

2024-04-10

Denna boken sätter mig i tårar varje gång. Jag kan inte föreställa mig vad Zana har gått igenom. Jag läste den här första gången när jag var 13 tror jag, och idag (jag är 22) så tänker jag fortfarande på Zana och Nadia. Den har satt riktigt djupa spår i mig.

Henny

2024-01-17

jätte spännande bok jag läst 2 gånger. man fastnar och kan inte sluta läsa. har även läst andra boken i serien, men den tredje läste jag bara halva av, den var tyvärr inte lika bra. rekommenderar verkligen denna och systern som blev kvar (nr2) med 😁

🌽Divan🌽

2023-11-30

Stackars barn Stackars Nadia som är kvar där med ett till barn!!!😠😠😠😠🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🖕🏼🧸🧸🧸🧸🧸🧸😡😡😡😭😭😭😭😡