(425)

Sävsjöflickan

ljudbok och e-bok


Den 28 juli år 1997 förändras familjen Jasharajs liv för all framtid. Det är dagen då Florije ser sin sexåriga dotter för sista gången.

Florije var tjugotre år gammal när hon flydde oroligheterna i Kosovo tillsammans med sin familj - maken, de två sönerna och lilla Jasmina. Året var 1992 och tanken var att de via Polen och Sverige skulle ta sig till Finland. Men när färjan anlände till Ystad bestämde de sig i stället för att söka asyl i Sverige. Ett ödesval som längre fram skulle slå deras liv i spillror.

"Sävsjöflickan" är baserad på den verkliga berättelsen om familjen Jasharajs öde och deras försvunna dotter.

Polisutredningen i samband med Jasminas försvinnande är en av de större polisutredningarna i Sverige. Jasmina är fortfarande som uppslukad av jorden.

Assar Andersson är en svensk författare. Han skriver framför allt spännande romaner med rot i verkliga händelser.



4.0

425 recensioner

Pick

2024-02-14

Det var ett jävla gnäll på det fina mottagandet i Sverige. Och innan dom ens fåttlägenhet skulle det planeras en fjärde unge för svenska myndigheter att mata. Hör bara massa otacksamhet. Orkade inte lyssna klart efter gnället att mötet hos soc skulle ta en hel timma, Dom får 5000 spänn varannan vecka (1993!), simskola, ridskola, färg-tv med 5 kanaler, mat varenda dag, ny säng från Ikea och gnäller på att en intervju, med tolk! kan ta en timma.. Men stick hem då

emelie

2024-01-25

Så berörd ❤️❤️

Daniel

2024-01-23

Jag bodde I sävsjö och I samma område när detta hände och hur vi letade efter denna lilla flicka dag som sena kvällar. Min son är jämn gammal med hennes ena son och lekte med han, I bland kom jag ut med saft och kakor till dom och även flickan var med någon gång. Hon var som en docka med sitt bruna hår och bruna ögon och otroligt väluppfostrad precis som sin bror. Denna tragedin kommet vi aldrig glömma och vi som Sävsjöbo kommer alltid att bära med oss detta och den sorgen, fuktionen att vi aldrig hittade henne kommer alltid att finnas kvar i oss. Detta är en fantastisk bok om en underbar fin familj som drabbas av det värsta en familj kan drabbas av av. 😢❤️/Mari.