(9)

Systrarna Perssons skafferi

e-bok


Det började som en rolig utmaning systrarna emellan. Under ett Är skulle de ersÀtta importerad mat med vad naturen runt omkring dem hade att erbjuda. NÀr skafferiet fylldes med marmelader och picklade grönsaker och doften frÄn trÀdgÄrdens fynd pÄ spisen spred sig flyttades tanken Àven till badrumsskÄpet och stÀdskÄpet. Borde inte de kemiska preparaten kunna bytas ut mot mer naturliga? Jovisst! Vad sÀgs om ett kittlande nÀsselkroppssalt eller en stÀdvinÀger kryddad med granskott? Det Àr bara nÄgra exempel pÄ allt du kan hitta nÀr du tittar in i systrarna Perssons skafferi.

Detta Àr en drömsk och hÀnförande bok att förlora sig i. Fantastiska bilder frÄn alla Ärstider och vackra miljöer gör det lÀtt att bli inspirerad. Den sprider en lust och glÀdje över att ge sig ut i naturen och att ta steget bort frÄn syntetiska dofter och smaker via oemotstÄndliga recept, spÀnnande tinkturer och moderna kreationer i samklang med naturen.

LINDA PERSSON har arbetat som kropps terapeut och hÀlsokonsult, men Àr idag matkreatör och kock. Hon har förelÀst, inspirerat och utbildat mÀnniskor i mat och hÀlsa i över 20 Är och dessutom under Ätta Är drivit Sveriges första rawfood-restaurang, Raw Food House i Malmö.

MALIN PERSSON Àr kreativ influencer, programledare och redaktör för SVT:s TrÀdgÄrdstider. Som fotomodell pÄ internationell toppnivÄ fick hon uppleva en industri med en extrem slit-och-slÀngkultur vilket ledde in henne pÄ den nuvarande karriÀrbanan.

Systrarna Àr uppvuxna i de mörkaste snapphaneskogarna i norra SkÄne och fritiden tillbringades oftast tillsammans med familjen ute i skog och mark. Att fÄ vÀxa upp nÀra naturen gav dem en passion för det hÄllbara och naturliga.