(1)

Synvilla

e-bok


Synvilla Àr en fantastisk, isande berÀttelse om att vÀxa upp. Den fÄngar dig pÄ första raden och slÀpper inte taget förrÀn pÄ sista sidan."

Dennis Lehane

Samuel har alltid varit utanför. Innan hans mamma dog sökte hon hjÀlp hos en psykolog Ät honom. Till och med hon tyckte att han var konstig - avvikande. Men nu Àr Samuel trött pÄ att vara annorlunda, och han Àr trött pÄ att vara. Med Slipknot pÄ högsta volym i iPoden och en kniv i ena rockfickan gÄr han pÄ GotlandsfÀrjan som ska ta honom och klassen med pÄ den obligatoriska klassresan. Sista grejen de ska göra ihop i nian. Sista grejen innan de skingras. Sista grejen Samuel tÀnker göra - nÄgonsin .

Ika Àr mamma till Emelie, klassens söta, populÀra blondin. KvÀllen före klassresan ringer Emelies lÀrare och ber Ika att följa med. NÄgon annan förÀlder har fÄtt förhinder. DÄ ser Ika sin chans, nÄgra dagar tillsammans pÄ Gotland dÄ hon kan visa Emelie att hon Àr en schyst mamma som inte lÀgger sig i för mycket. Kanske kan deras kontakt bli bÀttre om Emelie bara ser att Ika finns dÀr för henne?

Synvilla Àr en psykologisk thriller om en klass pÄ vÀg mot en katastrof. Med knivskarp blick skildrar debutanten Karina Berg Johansson gruppdynamiken i tonÄrsgÀnget och de oseende lÀrarna, som föredrar att bekrÀfta elevernas roller i klassen i stÀllet för att se vad som egentligen försiggÄr.

I berÀttelsen Àr Samuel rösten inifrÄn tonÄrsgÀnget - trots att han kÀmpar för att vara en outsider, och Ika Àr iakttagaren, ögat som upptÀcker att det man ser vid första anblicken kanske bara Àr en synvilla.