(704)

Syndabarn

ljudbok och e-bok


Andra delen i kritikerhyllade serien om socionomen Annie Ljung Àr en suggestiv spÀnningsroman om barns utsatthet, skuld och förtrÀngda trauman.

Sommaren Ă€r till Ă€nda, och höstmörkret har börjat lĂ€gga sig över Ådalen. En tidig augustimorgon hittas tre tonĂ„rsflickor vid den mytomspunna BĂ„lsjöns strand. TvĂ„ Ă€r döda, en Ă€r svĂ„rt skadad.

Den lilla byn Àr i chock, och nÀr det visar sig att flickornas familjer har en koppling till socialtjÀnsten blir socionomen Annie Ljung Äterigen ofrivilligt indragen i en brottsutredning. Sara Emilsson, barnutredare vid Kramforspolisen, blir ansvarig för sin första mordutredning. Tillsammans försöker de ta reda pÄ vem eller vilka som Àr skyldiga till det brutala dÄdet, nÄgot som visar sig fÄ personliga konsekvenser.

Debuten RovhjÀrta utsÄgs till en av 2021 Ärs bÀsta deckare av Lotta Olsson, DN

Röster om Syndabarn:

"Det hÀr Àr mÄnadens bÀsta spÀnningsbok om ni frÄgar mig. ... Författaren refererar i denna andra bok om Annie Ljung precis lagom mycket till del ett för att man ska kasta sig över den direkt efterÄt. Och jag kan avslöja att slutet pÄ tvÄan skapar ett enormt behov av en tredje del."

Norrköpings Tidningar

"Det som mest gör att jag vill Ă„tervĂ€nda till Ulrika Rolfsdotters deckarvĂ€rld i nĂ€sta roman Ă€r dock inte Annie utan miljön i Ådalen som hon sĂ„ vackert skriver fram. Visuellt har Annie Ljungserien en sĂ„dan potential att det vore konstigt om inte nĂ„gon tv-producent redan scoutar möjliga inspelningsplatser ..."

Gefle Dagblad

"Ulrika Rolfsdotter fortsÀtter att skriva vÀl. Hon har inga problem att hÄlla spÀnningen uppe. Hon har kommit till deckarskrivareliten för att stanna."

Nisse Scherman, medlem i Svenska deckarakademien

"... en stark kvinnlig duo, tvÄ riktigt dynamiska och komplexa karaktÀrer som i förening kommer att betyda mycket för seriens fortsÀttning. ... Det Àr ocksÄ intelligent och vÀlskrivet pÄ alla turer fram till upplösningen med en vÀlavvÀgd balans mellan fallet och vad som hÀnder i de olika karaktÀrernas privatliv."

Bloggen Kapprakt

"Wow, hatten av för Ulrika Rolfsdotter. ... en vÀlskriven och noga genomtÀnkt intrig. Med bra driv lotsas jag tryggt och stabilt igenom denna hÀndelserika kriminalroman. ... vi möter vanliga mÀnniskor som vi lÀtt kÀnner igen frÄn vÄr omvÀrld och med personligheter som gÄr att identifiera sig med. ... Romanen har ljuvliga naturbeskrivningar, dÀr miljön starkt bidrar till den mÄngbottnade handlingen dÀr varje detalj finns med av en anledning. Författaren Àr hÀr för att stanna och jag ser stort fram emot att lÀsa kommande böcker."

Agneta NorrgÄrd, boktipsare i P4 VÀsternorrland

"Syndabarn Àr en stabil och vÀlskriven kriminalroman, dÀr författaren fortsÀtter utveckla sina karaktÀrer till riktiga mÀnniskor som lÀsaren gÀrna engagerar sig i. Och Ulrika Rolfsdotter visar att hon Àr ett av de nya deckarnamnen att rÀkna med."

@johannasdeckarhörna

"Wow, vilken bra bok! Fantastiska miljöskildringar, intressanta karaktÀrer och en klurig intrig. ... En mycket spÀnnande historia om ungdomars utsatthet som utspelas i ett lugnt tempo, men handlingen hÄller lÀsaren i ett jÀrngrepp med sin tÀta intrig. Det Àr svÄrt att lÀgga boken ifrÄn sig och cliffhangern i slutet gör att jag nu vÀntar med spÀnning pÄ bok nummer tre i serien."

@helenasdeckartips


UpplÀsare: Angela Kovåcs
LĂ€ngd:

4.0

704 recensioner

Jessica

2023-11-29

Bra bok, spÀnnande

Anonym

2023-11-04

Otroligt spÀnnande bok och en bra upplÀsare.

inger116

2023-06-24

Ännu en i raden av osympatiska egofixerade hjĂ€ltinnor, elak o korkad men löser alla brott!! För min del inte intressant eller spĂ€nnande lĂ€ngre