(120)

Svindlande stunder i Blackeberg

ljudbok och e-bok


Petra Mede fortsÀtter sin svart humoristiska vandring genom uppvÀxten, nu med en tonÄrstid fylld av perfektion och kontroll i baletten som blir mer och mer hennes liv.

Vi fÄr uppleva glimtar av dansvÀrldens sublimitet, men oftare dess avigsidor. Osunda kroppsideal, konkurrens och ofrivilligt drÄpliga situationer, bland annat i form av tröstlösa auditions som - i den alltjÀmt högmodiga Petras ögon - befinner sig mil frÄn den höga konstnÀrliga nivÄ dÀr hon borde vara verksam.

Det Àr en tidsskildring av ett 80-tal dÀr den nyupptÀckta sjukdomen aids tar flera vÀnners liv, och dÀr jakten pÄ en roll gör att man fÄr utstÄ bÄde hÄn och sjÀlvförakt. Men det Àr ocksÄ en berÀttelse om andra personer runt den unga Petra. Genom sin skarpa och ömsinta blick pÄ mÀnniskor sÀtter hon fingret pÄ bÄde personliga och allmÀnmÀnskliga kÀnslor.

Allt tar avstamp i Petras möten med sin före detta granne, den egensinniga, kÀrva och charmiga Doris, 100 Är, som numera bor pÄ ett omsorgsboende i Blackeberg. Hennes och Petras liv flÀtas samman pÄ mer Àn ett sÀtt.


UpplÀsare: Petra Mede
LĂ€ngd:

4.1

120 recensioner

Suzanne

2022-08-20

Skriven med humor och lÀttlÀst! IgenkÀnningsfaktor pÄ mÄnga sÀtt! Petra Mede har en hÀrlig humor!

Inger

2022-08-10

SÄÄ jÀttwbra o sÄ bra berÀttarröst. Tack

Eva

2022-07-29

Fantastisk bok! Ville inte att den skulle ta slut!