(42)

Sveriges finaste adress

ljudbok och e-bok


PĂ„ Östermalm i Stockholm ligger bostadsrĂ€ttsföreningen Dovhjorten med tvĂ„ adresser pĂ„ Fingatan och Fulgatan. HĂ€r bor bland annat adelsfamiljerna Stierne och von Essen vars makor och makar konkurrerar inbördes med varandra om precis allting. HĂ€r finns ocksĂ„ den auktoritĂ€re gangsterbossen Roland Spjuth med sin fru Anita och sin homosexulla, hetlevrade och levnadsglade lillebror Lars-Åke. DĂ€r lever de Ă„ldrande pensionĂ€rsparet Edvin och Eva som motsĂ€tter sig alla former av förĂ€ndring i huset. DĂ€r bor ocksĂ„ bĂ€stsĂ€ljarförfattaren Elise LĂ€ckerros med sin man Andreas kĂ€nd frĂ„n TV som ”Grinige Byggaren”. NĂ€r ett mord sker i fastigheten en vinterdag sĂ„ tar mordutredaren Agneta Larsson sig an fallet. I förhören med bostadsrĂ€ttsinnehavarna trĂ€der en drĂ„plig historia fram, full av humor men ocksĂ„ en samhĂ€llsskildring av en vĂ€rld alla kĂ€nner till men fĂ„ kĂ€nner.

Boken Àr skriven av Cyril Hellman och Geir Stakset.Cyril Hellman Àr författare och prisbelönad journalist. Han har skrivit för flera av de största tidningarna samt arbetat för bÄde radio och TV. Han debuterade som författare med romanen GÄ Johnny, gÄ, gÄ Är 2005 och har sedan dess slÀppt ett tiotal böcker, bland annat uppmÀrksammade Mitt Mörka HjÀrta - gangstern och reportern.

Geir Stakset Àr författare till böckerna Pappa och Kriminell och GÀngmedlem. Han driver den populÀra podcasten Krull och Kriminell. Geir arbetar Àven som nationell sakkunnig i kriminalfrÄgor.


UpplÀsare: Mange Schmidt
LĂ€ngd:

3.1

42 recensioner

Siw

2023-07-23

Lite smÄtrevlig, inte sÄ vÀrst mycket deckare, bra upplÀst

Anita

2023-05-17

Fullt av sköna skojiga karaktĂ€rer. Om snĂ„la,snobbiga grannar pĂ„ Östermalm. Gillade sĂ€rskilt gangsterbrödetna Roland och Lars-Åke.

Mila

2023-05-14

Jag hade sanlöst roligt Ät denna crime comedy som samtidigt var spÀnnande. Som solsidan pÄ steroider.