(412)

Svensken

ljudbok och e-bok


Den israeliska sĂ€kerhetstjĂ€nsten Mossad meddelar svenska underrĂ€ttelsetjĂ€nsten att en svensk medborgare hĂ„lls fĂ„ngen i Moskva. Fallet hamnar pĂ„ den erfarne SĂ€poutredaren Hans Edelmans bord, och det visar sig snart att detta ska bli en utav de mest svĂ„rlösta gĂ„torna i hans karriĂ€r. Edelman och hans yngre kollega David KarlĂ©n börjar undersöka fallet, utan att veta vem svensken Ă€r eller varför han hĂ„lls fĂ„ngen. Finns svensken överhuvudtaget? Och om han nu gör det – varför fritar inte Mossad honom sjĂ€lva? Deras sökande tar dem till London, Jerusalem, Ann Arbor och, slutligen, till Moskva. I jakten efter sanningen hamnar sĂ€poutredarna i ett drama vars utgĂ„ng kommer att fĂ„ oanade konsekvenser och de stĂ€lls till slut inför den avgörande frĂ„gan – Ă€r det vĂ€rt att riskera allt för att rĂ€dda en enda mĂ€nniskas liv?

Svensken av Karl Eidem Àr den första delen i serien om David Karlén. En hisnande spionthriller med högt tempo och mörka vÀndningar.

Den stÀndigt aktuelle författaren Karl Eidem har skrivit ett flertal fÀngslande böcker. Bland hans verk finns de hyllade romanerna om sÀpoutredarna David Karlén och hans kollega Hans Edelman.



3.5

412 recensioner

Carola

2024-04-12

SpÀnnande

Anders

2024-04-08

Mycket spÀnnande med mycket bra slut

Mattias

2024-02-04

SvÄrt att koncentrera sig pÄ boken för inspelningen va vÀrdelös.