(38)

Svenskar i krig 1945–2015

ljudbok och e-bok


Efter andra världskriget har svenskar stridit på långt fler platser än vad som är allmänt känt. De har kämpat som pansarsoldater och piloter för Israel, de har varit piloter i Afrika och de har stridit som elitsoldater i Vietnam. Och idag strider svenska medborgare i Syrien och Irak både för och mot IS.

Lars Gyllenhaals och Lennart Westbergs skildring Svenskar i krig ger oss en ny bild av svenskar i främmande krigstjänst efter andra världskriget. I boken varvas dramatiska historiska händelseförlopp med fascinerande inblickar i enskilda människoöden. Svenskar i krig 1945–2015 utgör en fristående fortsättning på författarnas Svenskar i krig 1914-1945, som nominerades till Årets bok om svensk historia år 2004.


Uppläsare: Martin Halland
Längd:

3.9

38 recensioner

Emma

2023-03-31

Intressant bok om vad Sverige gjort skillnad från tidiga år. Att man får höra om var och en soldat, inte stora massan det var intressant! - följa en och en och vad som hänt i deras liv som soldat men också även efter. Gillar man historia och vill veta mer är denna bok VERKLIGEN för dig! 🇸🇪👍👤👣