(104)

Svenska kulter

ljudbok


"Svenska kulter" bestÄr av skrÀcknoveller som skildrar en tillvaro ganska lik vÄr egen. Fast ÀndÄ inte. I Anders Fagers Sverige vandrar fasor mitt ibland oss lyckligt ovetande och andra vÀrldar med andra regler och hÀrskare, existerar parallellt.

Att lÀsa "Svenska kulter" Àr som att trÀda in i ett spegelland. Saker Àr bekanta, men samtidigt skruvade. Vem Àr Den Svullna Kvinnan? Och vad Àr det för mystiskt sÀndebud hon anvÀnder sig av för att sprida sitt budskap? Vad har hÀnt med pojkvÀnnen som kommer tillbaka frÄn affÀrsresan? Varför minns han inget? Och vad Àr det för mystisk influensa som fÄr honom att bete sig helt annorlunda?

Den mer eller mindre kultförklarade novellsamlingen "Svenska kulter" bjuder in till en vÀrld som Àr vÄldsam och erotisk, skrÀmmande och sagolik, realistisk och fÀngslande. Med vassa samhÀllsskildringar och surrealistiskt obehag, tar Anders Fager med lÀsaren in i ett mörkt pussel som Àventyrar bÄde tid och rum.

Anders Fager (f. 1964) Àr en svensk författare bosatt i Stockholm. Han debuterade 2009 med novellsamlingen Svenska kulter och har sedan dess gett ut flera böcker inom skrÀckgenren. Utöver skönlitteratur skriver Anders Fager Àven för teater, spel och TV. KaraktÀristiskt för hans berÀttande Àr samtidsskildringar som kantas av skrÀckromantik och som inte allt för sÀllan utmanar konventionerna.


UpplÀsare: Anders Fager
LĂ€ngd:

3.1

104 recensioner

Josefine

2023-05-11

Vad hÀnder i BorÄs?

R

2023-02-07

Boken lovade skrÀck, men mer Àn hÀlften av historierna handlade om sexuellt vÄld. Det hela Àr skrivet med otrolig smaklöshet.

Elin

2022-04-27

Otroligt lÀsvÀrd, snillrik, morbid och intressant fantasi, en sugs in i berÀttelserna.