(39)

Svenska Folkbibeln 2015

e-bok


VÀrldens i sÀrklass mest lÀsta bok, tryckt i miljarder exemplar och översatt till tusentals sprÄk. Varför har Bibeln blivit sÄ Àlskad genom alla tider? Jesus sade: "De ord som jag har talat till er Àr Ande och liv... Himmel och jord skall förgÄ, men mina ord skall aldrig förgÄ" (Joh 6:63, Matt 24:35).

Svenska Folkbibeln Àr en grundtexttrogen bibelöversÀttning med bred förankring i vÄr svenska kristenhet. Den kom ut första gÄngen 1998 och dÀrefter i en sprÄkligt reviderad utgÄva 2015. MÄlet har varit att översÀttningen ska lÄta Bibeln vara det den sjÀlv utger sig för att vara - Guds ord till mÀnniskan. DÀrför har översÀttare och referenter lagt stor vikt vid grundtextens exakta betydelse, parallellt med anstrÀngningen att ge översÀttningen en modern sprÄkdrÀkt.

Svenska Folkbibeln har tryckts i över tvÄ miljoner exemplar och varit till glÀdje för bibellÀsare överallt i Sverige och Svenskfinland. Denna version i e-boksformat Àr Ànnu ett positivt steg i vÄrt uppdrag att göra Bibeln tillgÀnglig för alla.



3.3

39 recensioner