(27)

Svenska broderier

e-bok


TĂ€nk att man kan skapa sĂ„ mycket vackert – med bara tyg, nĂ„l och trĂ„d!

"Svenska broderier" Àr en gedigen grundbok i broderi för bÄde nybörjare och mer avancerade brodörer och brodöser. Den beskriver ingÄende och tydligt olika stygn och broderitekniker samt ger inspiration till projekt av varierande svÄrighetsgrad. Inget och ingen lÀmnas Ät slumpen i denna inspirerande och heltÀckande handbok.

Vill du börja med nĂ„got lĂ€tt kan ett korsstygnsmonogram pĂ„ en tygkasse vara ett perfekt projekt. Har du broderat tidigare och vill testa nĂ„got aningen mer avancerat skulle kanske ett fĂ€rgglatt och fylligt yllebroderi pĂ„ ett par enfĂ€rgade vantar vara intressant? HĂ€r finns ocksĂ„ ett flertal projekt som kan förnya ditt hem – till exempel en kudde, ett draperi och en rya.

Boken Àr ocksÄ en kÀrleksförklaring till de svenska landsskapssömmarna som utgör hjÀrtat i svensk broderitradition. Sömmar som delsbosöm, hallandssöm, blekingesöm och skÄnskt yllebroderi presenteras och du fÄr lÀra dig vad som kÀnnetecknar dem i form av fÀrgval och stygn.

I bokens broderiskola presenteras tydliga och pedagogiska steg för steg-beskrivningar och handfasta knep som ger dig all information du behöver för att kunna brodera. Ge dig sjÀlv chansen att sjunka in i en kreativ och fÀrgsprakande vÀrld av sömmar och stygn. Se hur mönstret breder ut sig över tyget och njut av stunden.