(65)

Svartsjukeakuten

ljudbok och e-bok


Det finns mÄnga anledningar till att det kallas Den Svarta Sjukan, men vad Àr det egentligen som hÀnder nÀr vi drabbas av svartsjuka? NÀr gÄr det över grÀnsen? Varför drabbas vissa men inte andra? Och hur ska vi hantera andras svartsjuka gentemot oss?

Elizabeth Kuylenstierna har borrat djupt ner i svartsjukan i alla dess former. Svartsjuka inom familjen blir allt vanligare i vÄra nya familjekonstellationer. Syskon kÀmpar om förÀldrarnas kÀrlek och som vuxen kan man kÀnna svartsjuka mot partnerns barn frÄn ett tidigare förhÄllande. Svartsjuka mellan kolleger kan uppstÄ nÀr chefen misslyckas med att bekrÀfta alla sina medarbetare. Och svartsjuka mellan kÀrlekspartner har slagit sönder mÄnga förhÄllanden.

Svartsjuka Àr ett bevis pÄ att man verkligen bryr sig om, sÀger vissa. För andra har svartsjukan lett till förlorad kontroll över kÀnslor, tankar och beteenden, och slutat i mord och lÄnga fÀngelsestraff.

Men hur gör man dÄ, om man vill bota sin svartsjuka? Eller hitta ett sÀtt att förhÄlla sig till andras? GÄr det överhuvudtaget?

Elizabeth Kuylenstierna tar upp olika aspekter av svartsjuka; bakgrund, orsaker och konsekvenser men hon gÄr Àven igenom metoder och förhÄllningssÀtt som lÄngsiktigt förebygger svartsjuka eller hur man hanterar en akut situation: vad kan man göra, sÀga eller tÀnka just dÄ?

Svartsjukeakuten Àr en genomgripande, rak, intressant och hoppfull bok, full av möjligheter, fylld av kunskap, metoder, tips, coaching och mÀnniskors öppenhjÀrtiga berÀttelser.



4.0

65 recensioner

Caj

2024-02-06

jag har ett problem men har aldrig sagt det till mig sjÀlv. Efter denna bok har jag lÀrt massor om mig sjÀlv och Àr sÄ redo att fortsÀtta och förÀndra mitt liv. TUSEN TACK!!!

Jessica

2022-06-30

SÄ tÀnkvÀrd o hjÀlpande.. Skulle önska personlig terapi av Elizabeth

Sofia

2022-05-15

Mycket bra och vÀlskriven bok med mycket fakta, övningar, tips och tankestÀllare om hur man kan utvecklas och hantera situationer man har problem med. VÀrd mer Àn 5 stjÀrnor.