(279)

Svarthuset

ljudbok och e-bok


Första boken i succĂ©serien om Isle of Lewis & vinnare av prestigefyllda Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman«

»Mycket skickligt. En illusionslös men ÀndÄ inlevelsefull blick pÄ mÀnniskans mörkare sidor.« SVD

»En av de absoluta bÀsta deckarserierna pÄ senare Är.« The Independent

PÄ Isle of Lewis, en liten ö i de Yttre Hebriderna, har mÀnniskorna sedan urminnes tider fört en ojÀmn kamp mot elementens raseri; den outtröttliga vinden, det piskande regnet, havets skummande vrede. Det Àr en hÄrd vÀrld dÀr tron pÄ en allsmÀktig Gud kommit att bli den enda ledstÄngen genom tillvarons mÄnga prövningar.

NĂ€r ön skakas av ett brutalt mord skickas kriminalkommissarie Fin Macleod till platsen för att undersöka om brottet möjligen kan ha koppling till ett liknande mordfall i Edinburgh. För Fin, som sjĂ€lv Ă€r född och uppvuxen pĂ„ ön, innebĂ€r utredningen en resa tillbaka till ett förflutet som han under arton Ă„rs tid gjort allt för att lĂ€gga bakom sig. Han stĂ€lls nu Ă„terigen öga mot öga med skoltidens vĂ€nner och plĂ„goandar – och med Marsaili MacDonald, hans första stora kĂ€rlek. Åren har gĂ„tt, men Fin tvingas motvilligt inse att barndomens sĂ„r Ă€r allt annat Ă€n lĂ€kta, och att ön inte tĂ€nker slĂ€ppa honom ur sitt grepp en andra gĂ„ng


I översÀttning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 12 miljoner exemplar vĂ€rlden över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

3.9

279 recensioner

Eva

2023-05-24

RÀtt seg, svÄrt att hÄlla fokus, orkade inte lyssna klart. Oklart om det beror pÄ boken eller upplÀsare.

Ida

2023-05-09

För seg. Fokus pÄ tillbakablickar och inte pÄ polisarbetet.

Sten

2023-04-22

Bra och intressanta miljöer. Kriminalstoryn blev vÀl lite av en sidohistoria men pÄ det hela en helt ok bok.