(304)

Svartenbrandt : Sveriges farligaste man

ljudbok


Han kallades för Sveriges farligaste brottsling. Under fyra decennier var Lars-Inge Svartenbrandt en av Sveriges mest omskrivna brottslingar. Han begick spektakulÀra rÄn, sköt med automatvapen mot poliser och rymde flera gÄnger frÄn landets hÄrdaste fÀngelser. Svarten var en nÀrmast mytomspunnen person, ett monster som förÀldrar skrÀmde sina barn med och som kriminella sÄg upp till. Samtidigt var han belÀst, högutbildad, djupt religiös, minglade med kÀndisar och hade en barndom fÄ kÀnde till. Pojken som frÄn unga Är blev misshandlad och sexuellt utnyttjad av fosterförÀldrar formades till en vÄldsam karaktÀr och började slÄ tillbaka mot vÀrlden som svikit honom.

En fÀngslande och dramatisk berÀttelse, om ett liv i brott och vÄld, men ocksÄ ett livslÄngt sökande efter kÀrleken och meningen med livet som han aldrig slutade hoppas pÄ.

Boken Àr skriven av journalisten Ola Brising (författare av Lars dotter Jackie Ferms biografi Rövardotter ) och den prisbelönte filmregissören Daniel Fridell som senast skrev boken Med livet som insats (och har regisserat en hyllad dokumentÀrserie om Svartenbrandt för C more och TV4).


UpplÀsare: Erik Bolin
LĂ€ngd:

3.9

304 recensioner

Peter

2024-04-04

Intressant, ok skriven. Lite smÄseg.

Dr

2024-03-06

gripande, obehaglig

Peter

2024-01-28

Gripande och berörande. Intressant med alla tankar och teorier men vĂ€ldigt tragisk med all dysfunktion och psykisk ohĂ€lsa. Ångrar inte att jag lyssnade pĂ„ den.