(10)

Svarta kolossen

ljudbok


I prinsessan Yasmela kammare med himmelsblÄtt tak och marmorgolv med mÀngder av mjuka fÀllar sov tio vackra kvinnor runt den kungliga bÀdden. Hon sov dock inte pÄ sidenbÀdden utan lÄg naken pÄ golvet bland de andra kvinnorna. Hennes mörka hÄr föll över de vita axlarna, hennes smala fingrar sammanflÀtade. Hon lÄg och vred sig av ren skrÀck som fick blodet att isas i hennes Ädror och spÀrrade upp hennes vackra ögon, som fick hÄret i nacken att resa sig och huden att krypa efter ryggraden.

Ovanför henne, i det mörkaste hörnet i kammaren, lurade en formlös skugga. Det var inget levande av kött och blod. Det var en samling av mörker, en flÀck i synfÀltet, en monstruös mardröm som kunde ha uppkommit i en sömndrucken hjÀrna, om det inte varit för de tvÄ ögonen som brann som tvÄ eldar i det svarta.

"Du Àr mÀrkt för mig, prinsessan", hördes frÄn den svarta kolossen och hon kröp ihop och skakade som om slag utdelades mot hennes nakna hud.

* * *

Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skrĂ€ck och mytologi med action. romans, svĂ€rdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berĂ€ttelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.

* * *

Detta Àr den sjÀtte berÀttelsen om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gÄngen publicerad 1933 i tidningen Weird Tales.

* * *

Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)

Ljudeffekter frÄn Freesound.org av z-er0, poots, qupodup, topiasludwig, bokimar, yap-audio-production, martineerok, jessepash, 16fthumaf, jordishaw, litruv, soundensemble, man, bone666138, zimbot, pfranzen, vedas, grez1, kjell-persson, uzbazur


UpplÀsare: Magnus Tyrgrim
LĂ€ngd:

3.5

10 recensioner

Peter

2022-10-10

Conan barbaren Àr en klassiker.