(56)

Surtanten Birgitta och Lennart von Spetsnäsa

ljudbok och e-bok


När surtanten Birgitta får grannbarnens fotboll i huvudet och svimmar av blir hon som förbytt. Från att ha ogillat barn blir hon plötsligt deras bästa vän i kampen mot Lennart von Spetsnäsa, stadens giriga kommunalråd som inte vill satsa en krona på ungarna. En busig bok om en arg tant och fem listiga barn, om otippad vänskap och en femtio år gammal kärlekshistoria. Och om att bjuda fienden på mördarsniglar.

"Den är väldigt rolig, varm och välskriven med många överraskande vändningar. Finurliga lösningar och fiffiga trådar knyts ihop och dessutom finns det en viktig sensmoral."

Jeanette Palm, Bokhemligheter

"En sådan underbart bok! Det här är en bok jag ser fram emot att läsa för mina barnbarn. Härligt språk, underbar humor som lockar till många goa skratt. En bok som passar både barn och vuxna. Läs den!"

Kim Kimselius, författare

Varför leker aldrig vuxna? Måste man tappa bort barnet inom sig bara för att man blir vuxen? Är det möjligt för även den mest oflexibla granntant att ändra sig? Böckerna om surtanten Birgitta är inspirerade av starka kvinnor i författaren Erika Svernströms släkt, och ett par pösmunkar i hennes omgivning.

Barnboksförfattaren Erika Svernström föddes på Gotland och växte upp i Halmstad. Nu bor hon med sina tre barn och sin man i ett radhus i Stockholm. Erika är journalist på Året Runt, men har haft författardrömmar ända sedan hon var liten och hon samlar på sig idéer medan hon cyklar till jobbet. Hennes böcker har också fått inspiration från upplevelser tillsammans med barnen.



4.4

56 recensioner

Therese

2024-02-14

då en var rolig

Malin

2023-09-23

Min 8-åring älskade den och skrattade högt flera gånger.

Carin

2023-04-27

Underbart rolig och charmig bok med ett fint budskap om att våga prova nya saker oavsett hur gammal du är. Superbra uppläsare! Rekommenderar verkligen!!