(16)

Sumpmyren

ljudbok och e-bok


Lena Ă„tervĂ€nder till sin slĂ€kt i Norrland efter en lĂ€ngre vistelse i Stockholm. Sakta dyker minnena upp - hur allt förĂ€ndrades för henne, Uusitalos flicka, sedan hennes bror Bengt föddes. Hon hade blivit flickan och han – Uusitalos pojke.

Nu, tillbaka i förÀldrahemmet, försöker hon ocksÄ fÄ distans till relationen med Marcus, som hon hade trÀffat i Stockholm. Det hela hade ju börjat sÄ bra med Marcus, som var sÄ vacker och energisk och vÀrldsvan...

Det lÄgmÀlda norrlandslivet blandas med scener frÄn Stockholm och New York. I bakgrunden nystas de komplicerade familjerelationerna och banden som Lena har till sin hemby upp mer och mer. Denna berÀttelse fÀngslar lÀsaren med sina intressanta dialoger som för handlingen framÄt mot den rafflande och ovÀntade upplösningen.


UpplÀsare: Yana Mangi
LĂ€ngd:

3.6

16 recensioner

Pia

2022-05-18

Ville sĂ„ gĂ€rna höra boken, men var pĂ„ vĂ€g att ge upp flera gĂ„nger pĂ„ grund av upplĂ€saren. Betonade ord helt galet och satte pauser pĂ„ stĂ€llen som gjorde att det ibland blev obegripligt. ”Kroppen strĂ€vade mot badrummet, och klĂ„dan mot mobilen.” ”FĂ„ vara den som ... bestĂ€mde. Arbetstakten. ” Boken var sĂ„dĂ€r, men ville gĂ€rna höra om Kiruna, dĂ€rför höll jag ut till slutet, som kom lite plötsligt och lĂ€mnade flera lösa trĂ„dar.