(199)

Summan av alla synder

ljudbok


EfterlÀngtad ny bok i succéserien om Armand Gamache

»Det Àr en njutning att lÀsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Louise Pennys röst Àr unik i deckarvÀrlden. Det Àr alltid en fröjd att komma tillbaka till karaktÀrerna i hennes böcker.« Snowglitter books

»Det blir inte mycket bÀttre Àn sÄ hÀr.« Mest deckare

Kartan som upptÀcks inne i en vÀgg pÄ bistron i Three Pines tycks först inte vara mer Àn en kuriositet. Men nÀr Armand Gamache fÄr den som present första dagen pÄ sitt nya jobb pÄ polisskolan i Québec visar det sig snart att den bÀr pÄ förkrossande hemligheter.

NĂ€r en av skolans lĂ€rare pĂ„trĂ€ffas död hittar man en kopia av den egendomliga kartan i hans bostad. Och vart Gamache Ă€n vĂ€nder sig ser han en av de unga polisaspiranterna, Amelia Choquet. Hon Ă€r tatuerad och piercad, arg och pĂ„ sin vakt. Hon framstĂ„r som allt annat Ă€n en blivande polis. ÄndĂ„ gĂ„r hon pĂ„ polisskolan och var en av den mördade lĂ€rarens skyddslingar.

Utredningens fokus riktas snart mot Gamache sjÀlv, hans koppling till Amelia och hans möjliga inblandning i brottet. Och för bÄde Amelia Choquet och Armand Gamache nÀrmar sig tiden för en uppgörelse med det förflutna.

LOUISE PENNY Àr en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sÄlt i över nio miljoner exemplar pÄ trettio sprÄk. Hennes deckarserie, som fÄtt henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för BÀsta kriminalroman (fyra Är i rad!) och Anthony-priset sex gÄnger. Summan av alla synder tog sig rakt in pÄ förstaplatsen pÄ New York Times bestsellerlista nÀr den kom ut i USA.

»Djup, storslagen och raktigenom enastÄende. Mirakulöst bra.« Washington Post

»Det Àr en högtidsstund nÀr jag fÄr befinna mig i den lilla byn Three Pines.« Niraks bokhylla

»Louise Penny Àr en mÀstare pÄ att komma pÄ nya smarta intriger.« Bibbloagneta


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.2

199 recensioner

heli.aine

2023-11-28

X

Madeleine

2023-05-05

Som de 10 tidigare i serien. Riktigt bra.

Maria

2022-11-18

Hoppas det kommer fler böcker