(655)

Straffet

ljudbok och e-bok


Ett mord pÄ en flicka. En lista över framtida offer.

Nu mÄste Huldar och Freyja göra allt för att hinna före mördaren.

Tolv Är efter mordet pÄ en flicka pÄtrÀffas en tidskapsel nedgrÀvd i Reykjavik. Förutom tio Är gamla brev, skrivna av en skolklass, innehÄller den ocksÄ en lista med initialer pÄ framtida mordoffer. Kort dÀrpÄ hittas tvÄ stympade hÀnder. Det Àr tydligt att de avlÀgsnats medan personen var vid liv, men ÀndÄ har polisen inga rapporter om nÄgon saknad eller skadad. NÀr den första kroppen vÀl dyker upp följs den snabbt av ytterligare en, och det stÄr klart att brevet i tidskapseln inte Àr ett barns oskyldiga pÄhitt.

Polisen Huldar har degraderats pĂ„ grund av sitt agerande i ett tidigare fall, och det Ă€r inte bara relationen till kollegorna som skaver. Barnpsykologen Freyja vill inte heller ha med honom att göra, vilket han försöker reparera genom att ta in henne i sin nya utredning. Men nĂ€r Freyja och Huldar dras allt djupare in i fallet – och mördarens mörka vĂ€rld – upptĂ€cker de att inget Ă€r som det verkar.

---

Straffet Ă€r den andra fristĂ„ende boken i Yrsa SigurdardĂłttirs hyllade serie om polisen Huldar och barnpsykologen Freyja. Den första – hyllade Arvet – kom pĂ„ svenska 2019.


UpplÀsare: Gunilla Leining
LĂ€ngd:

4.0

655 recensioner

Anonym

2024-02-15

sÄ braaaaa!!!! inte lÀst sÄ bra bok pÄ lÀnge

christel

2023-12-02

Mycket bra đŸŒșđŸŒșđŸŒșđŸŒș

Barbro

2023-09-24

En mycket mycket bra bok, men samtidigt lite skrÀmmande ocksÄ. Stort tack till inlÀsaren