(199)

Stormvarning

ljudbok och e-bok


I de minsta av stÀder finns de största hemligheterna. Ibland sÄ stora att mord Àr det enda sÀttet att bevara dem.

Efter att hennes Àktenskap gÄr i kras söker den danska lÀkaren Maja Holm tillflykt i en avlÀgsen norsk kuststad. I ett försök att glömma sitt förflutna och orka med de dygnslÄnga arbetspassen pÄ det lokala sjukhusets vÄrdcentral sjÀlvmedicinerar hon med bÄde alkohol och lÀkemedel, nÄgot som hennes omgivning snart börjar uppmÀrksamma.

NÀr en av hennes akutpatienter dör av en överdos fÄr hennes kÀnslomÀssiga bedövning ett abrupt slut. Maja anar orÄd, det tycks ligga nÄgot mer bakom denna patients plötsliga död. Patienten bodde dessutom i samma omrÄde som Maja, och nÀr hon sjÀlv blir överfallen under ett inbrott pÄ vÄrdcentralen och hennes granne senare hittas mördad blir hon övertygad om att de tre incidenterna har ett samband.

I jakten pÄ svar inleder hon ett omaka samarbete med den lokala TV-journalisten Stig Norland. Tillsammans börjar de utreda hÀndelserna och ju djupare de grÀver desto mer hotfull blir situationen. Allt stÄr inte rÀtt till i det lilla kustsamhÀllet, och de som ligger bakom Àr villiga att göra allt för att hindra att deras plan stoppas.

"Stormvarning" Àr en intensiv kriminalroman om civilkurage och om vad man Àr villig att offra för att överleva.

Michael Katz Krefeld (f. 1966) Àr en av Danmarks populÀraste deckarförfattare. Han inledde sin karriÀr som manusförfattare inom filmbranschen vilket mÀrks i hans hÄrdkokta thrillers som prÀglas av en stark framÄtrörelse och mÄnga överraskande element. "Stormvarning" Àr Michael Katz Krefelds kritikerrosade debutroman och första delen i serien om lÀkaren Maja Holm.


UpplÀsare: Julia Dufvenius
LĂ€ngd:

3.4

199 recensioner

Ingvar

2023-04-03

Boken hade mÄtt vÀl av att bantas 200 sidor.

Anonym

2023-03-26

Bra i början sen spÄrade boken ur. LÀkare som dricker, knarkar och sen kör bil, jobbar utan att ha anstÀllning etc... klarar allt. Och varifrÄn fÄr hon alla tabletter?

Anna-Lea

2023-03-21

UpplÀsaren har en stor del i upplevelsen nÀr man lyssnar pÄ en ljudbok & ibland blir det kanske ett orÀttvist betyg mot sjÀlva boken, nÀr upplÀsaren drar ner betyget vilket tyvÀrr hÀnde hÀr. (MÄnga gÄnger tidigare ocksÄ) Oengagerad & monoton upplÀsning, sÄ det rÀcker knappt till "okej".