(34)

Stormaktstiden

e-bok


Johan berÀttar om stormaktstiden. Det var dÄ Sverige var som allra störst. Vi fÄr veta hur det var att leva pÄ den tiden. Och vi fÄr lÀsa om krigen och om hur kungarna bestÀmde det mesta över folket i landet. Vi fÄr Àven följa med Johan nÀr Vasaskeppet gör sin jungfrufÀrd. Det Àr en fÀrd som slutar i katastrof ....

I vÄr faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika omrÄden pÄ ett lÀttlÀst och lÀttbegripligt sÀtt, samtidigt som man fÄr med mÄnga olika aspekter av de olika Àmnena.

InnehÄllet i böckerna Àr utarbetat för att följa mÄlen i de nya kursplanerna. SprÄket Àr bearbetat och dÀrför enkelt att bÄde lÀsa och förstÄ. SvÄra ord förklaras i marginalen.

Böckerna kan med fördel anvÀndas till elever med kognitiva funktionsnedsÀttningar, till elever med lÀs- och skrivsvÄrigheter eller till elever som har ett reducerat ordförrÄd.

Faktaserien utarbetas i nÀra samarbete med pedagoger inom sÀrskolan, SvA-pedagoger samt pedagoger med erfarenhet av elever med sprÄkstörningar. Till serien finns en handledning (GenvÀg till Aha-serien).



4.2

34 recensioner

RBN

2023-05-23

Inte sÄ mycket bra

Linn

2020-08-24

Enkel och lÀttförstÄelig. Full med bra fakta.