(19)

Stopp! Min kropp! : en kul och viktig handbok om kroppen, känslor och hemligheter

ljudbok och e-bok


En angelägen och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar.

Detsamma gäller inläsaren, Farzad Farzaneh.

Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och varje del utgår ifrån en berättelse. De fem berättelserna som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt Bra och dåliga hemligheter.

Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som togs fram av Rädda Barnen 2013, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om dessa frågor rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lär barnen också att förstå och respektera någon annans Nej.

Boken är skriven i samarbete med Henrik Backberg och Rädda Barnen, som i sin tur har arbetat nära barn i framtagandet av boken.



3.9

19 recensioner

Lina

2021-11-17

God bok om kroppen tycker den går att läsa😭

Mirella

2021-10-10

Texten går inte att läsa. Orden sitter ihop.