(277)

Stjärnkocken

ljudbok och e-bok


Femte boken i serien om Enzo Macleod

»Egentligen är huvudtemat här inte mordgåtan, utan snarare den franska matkulturen och vin. För den som är intresserad av detta är Stjärnkocken en helt fantastisk läsupplevelse.« Katrine Hamori, BTJ

»Peter May är en av mina favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT

När Frankrikes mest hyllade kock, Marc Fraysse, kallade in världspressen för att göra ett viktigt tillkännagivande sa ryktet att han var på väg att förlora en av sina tre åtråvärda Michelin-stjärnor. Men när journalisterna kom fram till Fraysses restaurang - avlägset belägen på en vulkanisk platå i Centralmassivet - möttes de i stället av nyheten att den store stjärnkocken blivit mördad. Tillkännagivandet förblev ett mysterium, och sju år senare är mördarens identitet fortfarande en gåta.

I Stjärnkocken kastar sig Enzo Macleod in i den intrigtäta värld som omger den franska restaurangkulturen, la haute cuisine. Han följer Fraysses spår över den snöiga bergsplatån. Men utredandet av de komplexa relationerna kring den briljante och undanglidande kocken - en älskarinna, en svartsjuk hustru, en bitter matkritiker - visar sig också öppna upp sår ur Macleods eget förflutna.

I översättning av Åsa Brolin.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sålt i över 12 miljoner exemplar världen över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna både internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix Littéraire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Stjärnkocken är femte boken i serien om Enzo Macleod.


Uppläsare: Magnus Roosmann
Längd:

3.8

277 recensioner

Mia-Marie

2023-10-06

det var ganska uppenbart vem mördaren var redan från början, men PMs beskrivningar gör böckerna spännande o värda att läsa

Isabelle

2023-05-04

Älskar Peter May!

irene

2023-03-19

Underbar