(21)

Stenåldern

e-bok


Vide berättar om hur det var att leva på stenåldern. Han berättar om jakten, om vilka redskap man hade och hur man tillverkade dem. Vide ger sig ut på jakt ensam i skogen. Där blir han jagad av vargar. Vi får också veta hur livet förändrades när stenåldersmänniskorna blev bofasta och började odla, och jägarstenåldern övergick till bondestenåldern.

I vår faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena.

Innehållet i böckerna är utarbetat för att följa målen i de nya kursplanerna. Språket är bearbetat och därför enkelt att både läsa och förstå. Svåra ord förklaras i marginalen.

Böckerna kan med fördel användas till elever med kognitiva funktionsnedsättningar, till elever med läs- och skrivsvårigheter eller till elever som har ett reducerat ordförråd.

Faktaserien utarbetas i nära samarbete med pedagoger inom särskolan, SvA-pedagoger samt pedagoger med erfarenhet av elever med språkstörningar. Totalt består serien av åtta faktaböcker, samt en handledning.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



4.0

21 recensioner

Robin

2023-05-24

Pina collada

Annika

2021-06-11

Bra 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩

Karin

2020-12-23

Jag gillar banan